חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

חניה נ' הוליטל מלונות בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות ראשון לציון
32460-01-13
25.6.2013
בפני :
איל באומגרט

- נגד -
:
יפה חניה
:
הוליטל מלונות בע"מ
פסק-דין

פסק דין

לפניי תביעה לפיצויי כספי על סך 12,500 ש"ח שהוגשה לבית המשפט לתביעות קטנות בגין נזקי גוף שנגרמו לתובעת, לטענתה, עת החליקה בבריכת השחייה של מלון סיאסטה באילת מרשת מלונות הוליטל בע"מ (להלן: "הנתבעת").

על פי כתב התביעה, בתאריך 1/6/2012 החליקה התובעת בבריכת הנתבעת (להלן: "הבריכה") בשל אי שמירת ניקיון שפת הבריכה משמנים וכתוצאה מן ההחלקה, נפלה התובעת ונחבלה בקרסול רגלה.

מטעם התובעת העידה התובעת בעצמה. התובעת העידה כי באותו היום היא נכנסה לבריכה שהייתה מלאה במים דרך סולם הירידה וכי תחתית הבריכה הייתה משומנת. לפיכך, החליקה התובעת וקרסולה התעקם. עוד טענה התובעת כי לאחר האירוע, בעלה ניגש למציל וביקש עזרה ראשונה אך המציל השיב כי אין במלון ערכת עזרה ראשונה.

מטעם הנתבעת העיד מר סלטו, סמנכ"ל הנתבעת (להלן: "מר סלטו"). מר סלטו בעדותו, הציג תמונות המלמדות כי בשטח הבריכה תלויים שלטים המזהירים את המתרחצים מפני סכנת החלקה בבריכה. עוד טען מר סלטו כי הבריכה עומדת בתקנים של משרד הבריאות וכי הן המציל והן הקב"ט מטעם הנתבעת הינם בעלי הכשרה של קורס עזרה ראשונה ולפיכך מוסמכים להגישה.

המסגרת הנורמטיבית בעניינו מעוגנת בסעיף 35 לפקודת הנזיקין:

"עשה אדם מעשה שאדם סביר ונבון לא היה עושה באותן נסיבות, או לא עשה מעשה שאדם סביר ונבון היה עושה באותן נסיבות, או שבמשלח יד פלוני לא השתמש במיומנות, או לא נקט מידת זהירות, שאדם סביר ונבון וכשיר לפעול באותו משלח יד היה משתמש או נוקט באותן נסיבות – הרי זו התרשלות; ואם התרשל כאמור ביחס לאדם אחר, שלגבי יש לו באותן נסיבות חובה שלא לנהוג כפי שנהג, הרי זו רשלנות, והגורם ברשלנותו נזק לזולתו עושה עוולה."

במקרה דנן, משאין עסקינן באחריות מוחלטת ולאור עדותו של מר סלטו אשר תיאר בעדותו את הפעולות אשר נוקטת הנתבעת על מנת שלקוחותיה לא יפגעו בעת רחצה בבריכה, לא ניתן לקבוע כי הנתבעת התרשלה משום שלא השתמשה במיומנות או לא נקטה במידת זהירות שאדם סביר ונבון וכשיר לפעול באותו משלח יד היה משתמש או נוקט באותן נסיבות.

בנסיבות דנן, ההפך הוא הנכון, הנתבעת הוכיחה כי היא מבצעת פעולות אקטיביות ונוקטת באמצעים סבירים על מנת למנוע מפגיעת לקוחותיה בעת הרחצה בבריכה ובכך נוקטת במידת הזהירות הנדרשת בנסיבות העניין. כך למשל תליית השלטים המזהירים מפני סכנת החלקה, עמידה בתנאים של משרד הבריאות וכן הכשרת המציל והקב"ט להגיש עזרה ראשונה לאורחי הנתבעת.

לא זאת אף זאת, מקובל על בית המשפט כי בריכה מלאה במים יכולה להוות קרקע פורייה להחלקות.

המורם מן המקובץ הוא כי דין התביעה להידחות וכך אני מורה. התובעת תשלם לנתבעת הוצאות משפט בסך 1,000 ₪.

בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי בלוד תוך 15 יום מהיום.

ניתן היום, י"ז תמוז תשע"ג, 25 יוני 2013, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>